Nieuws

Cargo bike study says € 0.10 cost per delivery. Can this be true?

26-02-2024

A recent study found that an electric cargo bike, specifically a Bullitt cargo bike, is twice as efficient and over ten times cheaper than a van in urban areas. These are unprecedented results. Never has a study found this kind of result.

Transport en logistiek 2024: weinig groei veel onrust

19-02-2024

2024 wordt voor de transport en logistiek een jaar met weinig positieve uitschieters qua omzet. Maar rustig wordt het allerminst door onder meer geopolitieke ontwikkelingen.

Verkoop elektrische bedrijfswagens groeit explosief: verdubbeling in 2023

13-02-2024

Het aantal verkochte elektrische bestelwagens nam in 2023 met 96 procent toe ten opzichte van een jaar ervoor. Dat blijkt uit de cijfers van de RDW. Wat drijft deze groei?

ZE-Scan: mag ik met mijn wagenpark in de ZE-zone?

05-02-2024

Vanaf 1 januari 2025 voeren 30 gemeenten in Nederland een zero-emissiezone in. In deze ZE-zones moet op een gegeven moment elke bestel- en vrachtauto uitstootvrij zijn. Maar hoe weet je nu of jouw vloot nog de stad in mag? Daar is nu de ZE-Scan voor!

10 tips voor een duurzaam wagenpark

29-01-2024

Verduurzamen en optimaliseren van het wagenpark wordt de komende jaren steeds belangrijker, maar hoe begin je? Deze 10 tips helpen je een eind op weg.

Werkgevers drijvende kracht achter groei elektrisch rijden

22-01-2024

Terwijl de overheid geleidelijk aan stimulerende maatregelen voor elektrisch rijden afbouwt, zijn het de werkgevers die een steeds prominentere rol spelen in de transitie naar elektrische voertuigen. Bijna 8 op de 10 leaserijders maakte door de werkgever al de overstap naar elektrisch vervoer.

Tien trends en hypes binnen de mobiliteit onder de loep

15-01-2024

Op het gebied van mobiliteit gebeurt veel in Nederland. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en hypes komen en gaan. Hoe hebben innovaties zich in 2023 ontwikkeld? En welke innovaties gaan in 2024 een grote rol spelen binnen de mobiliteitssector? Peter Krumm, adviseur bij APPM, neemt tien mobiliteitshypes onder de loep.

De ene hub is de andere niet

08-01-2024

Matthijs van Orsouw en Thijs van de Wiel (XTNT) deden onderzoek naar de inzet van hubs. “Het lastige van hubs is de vraag wat de definitie van een hub precies is”, stelt Van de Wiel. “Hubs en deelmobiliteit komen elkaar altijd tegen.”

Alleen de fabrikant van de Stint vervolgen?

02-01-2024

In september 2018 botste een Stint (een elektrische bolderkar) met kinderen in Oss op een trein met uiterst tragische gevolgen. De Minister trok de toelating tot de openbare weg van de Stint in. De (1e versie van de) Stint mag niet meer rijden. Bijna twee jaar later, na talloze onderzoeken, meldde het Openbaar Ministerie in een persberichtdat een oorzaak van deze tragische botsing niet kon worden vastgesteld.

Oproep voor deelname aan nationaal onderzoek elektrisch rijden

18-12-2023

Elektrische rijders kunnen dit jaar opnieuw meedoen aan het Nationaal EV en berijdersonderzoek. De Vereniging Elektrische Rijders (VER) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) brengen met dit onderzoek rijgedrag en ervaringen in kaart.

Bekijk onze sociale media

Onze merken: